Köpenhamns Rigsarkiv

Förlåt det blev fel på inlägget så hoppas detta fungerar.

Den 4 januari bär det iväg till Rigsarkivet i Köpenhamn. Läsesalen ligger i Kongliga biblioteket och är väldigt fint. Jag har nu beställt 15 volymer och det ligger mycket arbete med att få ihop detta. Precis som vanligt är det en mycket blandad beställning.

Några volymer har med de projekt Blekinge museum har i Elleholm och Hagbards källare i Ronneby som jag hjälper till med. Där hjälper jag till med transkribering och leta efter dokument i olika källor.

Sedan en volym med jordeböcker och räkenskaper från 1400-talet som är svenska (ej Skåne och Blekinge) samt några volymer med räkenskaper och brev på adelsmän som har koppling till Blekinge, Skåne som är från 1500-talet.

Jag fortsätter även att ta in boxar med räkenskaper och jordeböcker över Blekinge och denna gång perioden ca 1580-1630 samt över kriget 1644-45.

Även Tony och Jojan ska dit då och de har beställt in även från skånska kriget så med andra ord blir det massor gjort.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Anna

    Spännande!

Lämna ett svar